מסעדת חוות רום – מהמשק לצלחת, המקום נח על דק הצופה על בקעת בית הכרם ומציע חוויית אירוח יוצאת דופן ותפריט מגוון שבנה השף שלנו, רונן וולדמן. רונן התבסס על גבינות העיזים המצוינות של החווה ועל הירקות העסיסיים שאנחנו מגדלים כאן, על מנת להרכיב מנות מעולות בניחוח ים-תיכוני חלבי הבנוי על השקפת ה-farm to table.
המסעדה, המנוהלת על ידי שרון פרז ואמיר צמח בר, החיים במשגב, כל המנות מתבססות על תוצרת מקומית מהחווה ומהסביבה הקרובה: ביצי חופש אורגניות מכישורית, יינות מיקבי הסביבה ודגים טריים שאנחנו מביאים במיוחד. הטעמים אדמתיים, התוצרת בתולית, הטיפול במוצרים המגיעים לצלחת מפנק לכל אורך הדרך. השף רונן וולדמן, דאג לאגד את המצרכים יחד לכדי מנות מינימליסטיות, מוקפדות ומרעננות, שישאירו את בלוטות הטעם שלכם כשהן מבקשות עוד! האיכות, האווירה, תחושת החיבור לאדמה והמעגליות ניכרות בכל ביס – גם כאן, הסימביוזה בין האדם לטבע מנצחת.
תפריט מסעדת חוות רום
קרמבל שאור, ויניגרט הדרים, שֶמן זית בָּרמה ותום מרעה פרובנס
צלויים ומוחמצים, עשבי תבלין, סילאן, אגוזי מלך, כחולה עלומה בעלת פס עובש רוקפורטי
צלפים, סלרי, מעט חריף, "שדה כותנה" בסגנון תום פרש
טרגון, פומלה, שקדים, עשבי תבלין ופטה עיזים מהעדר מיושנת בשיטות מסורתיות
בתחמיץ , מייפל, "פחימה" גבינה קשה עם פחם ערמונים
משתנה מגבינות המשק, מטבל, זיתים, קרקרים וריבה של עכשיו
גבינה קרמית ונמסה עם טעמים מהחווה, סלסת ירוקים, פרי העונה, רכז רימונים, אגוזי מלך ופרוסת שאור
מחלב עיזים, צרובה בשֶמן זית בָּרמה, דבש מכמנים, פיסטוקים, צ'ילי וזעתר
לאבנה עיזים עם סלט ירקות העונה חרפרף, זיתים, סומק ולימון כבוש
פטה עיזים ותום גלילית, עלי פילו ותרד
בצק פריך עם תימין, גבינות וירקות המשק
משתנה
ועדשים שחורות רוטב ג'אג'יק, שמן זית וקצת עלים
בצל מטוגן יוגורט ותום עיזים
גיבץ' ירקות העונה, חמאה מזוקקת, פטה עיזים וזעתר
חליטות אנשי התה - מוגש קר או חם
תפוז/תפוח/רימון (תוספת 4 ₪)
תפוחחה/פטללה/לימוננדה
המתססה
הזמנת אירוע פרטי
(מינימום 20 משתתפים)