סיורים קבועים שישי
יש להתעדכן עם הצוות וברשתות החברתיות | בהרשמה בלבד
סיור או ייצור? גיבון או התססה? אצלנו בחווה תוכלו להעשיר את הידע
ולהוסיף לסל חוויות – וגם כמה מוצרים שווים במיוחד.
חוות רום מהווה בית לידע נרחב בכל הנוגע לחיים החקלאיים ואת הידע הזה, אנחנו יותר משמחים להעביר הלאה. החל מסיורים מודרכים הכוללים היכרות עם העיזים וטעימות גבינה איכותית על סוגיה, דרך הצטרפות למרעה בעודו מובל אל השטח או חזרה הבייתה ועד לסדנאות מעשיות מגוונות: בישול, בנייה באדמה, התססה, גבנות ועוד. לצד הסדנאות הייחודיות, אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למגוון רחב של קורסים המתמקדים במלאכות עתיקות.
בעינינו, הנגשת הטבע, המזון והתורה המעשית היא משימה חשובה מאין כמותה ולכן בנינו מערך שלם שמטרתו להעביר את כל אלו לאדם הפרטי, הסקרן, שרוצה להרחיב את אופקיו.
המחירים בסופי שבוע ומחוץ לשעות הפעילות עשויים להשתנות.
בסיור נשמע על עקרונות החקלאות הגלילית, נכיר מקרוב את חייהן של העיזים בחווה, ניפגש איתן ונבין לעומק את מלאכת האיזון שבין צרכי הטבע לצרכי האדם. נסיים בחדרי הייצור וההבחלה של הגבינה המצוינת שלנו וכמובן - נטעם אותה!
נלמד על עקרונות הגיבון ועל סגולות חלב העיזים שלנו, נכין גבינה צ'רקסית טריה קלילה ומענגת שאת צורתה נבחר יחד. לגבינה שגיבנו נוסיף תבלינים שנבחר בעצמנו והלאה אל ההחלטה הקשה מכולן: לאכול אותה בו במקום או לקחת אותה איתנו הביתה?
את הפרקטיקה שלמדנו, נוכל ליישם גם בבית.
נלמד על עקרונות הגיבון בעולם ובאזורנו בפרט ונכין גבינה צפתית מעולה בשיטות מסורתיות, מקומיות. לאחר ההשתתפות בסדנה, נוכל לקחת את הגבינה איתנו הבייתה, או לנשנש אותה
על המרפסת, מול הנוף.
נתחיל בלמידה של עקרונות הגיבון ותהליכי הכנת הגבינה אשר תשמש אותנו להכנת הכנאפה, נמשיך עם הכנה הלכה-למעשה של גבינה צ'רקסית מחלב העיזים המשובח שלנו, נהפוך את שערות הקדאיף למצע טעים ואוורירי ולבסוף נקבל כנאפה מתוקה וטעימה להפליא, איתה נקנח את המפגש-סדנה שלנו.
כל משתתפי הסדנה יקבל גלידה תוצרת החווה + פיסטוקים לפיזור מעל הכנאפה + כוס קפה מול נוף עוצר נשימה.
נצלול לתוך עולם הגבינות והגבנות, נלמד את מלאכת הגיבון ונתנסה בהכנת שלוש גבינות שונות מחלב העיזים המשובח של חוות רום.
בסדנה נכיר את המפעל השיקומי למתמודדי נפש הפועל בחווה מזה 20 שנה ואת פועלו בתחום הסקולנטים והקקטוסים. נלמד על תכונותיהם המיוחדות של צמחים אלו, נבין את הרבייתם ונתנסה בה! המשתתפים ייקחו עמם הבייתה צמחים (קקטוסים וסקולנטים) ש"יצרו" בעצמם.
בסדנה נכיר את התהליכים ששימשו ומשמשים לשימור מזון טרום עידן המקרר ונתנסה בטכניקות שונות לשם כך. נכין מהחלב שלנו יוגורט, נחמיץ מירקות גן הירק ואת הפירות נכבוש. יהיה טעים ומעניין, ונלך הבייתה עם צנצנות עמוסות כל טוב.
נצטרף למרעה פתוח ומבוקר, נלמד על עבודת הרועה ונחזה בהזנה ההדדית שבין העדר שלנו להר כמון. נדבר על מנהיגות ורעייה וההקשר ההיסטורי בין התפקידים. אפשר להצטרף לחליבת בוקר ותחילת המרעה (סביבות 6:00 בבוקר), או לחבור לעדר בשטח ולשוב עם העיזים אל החווה (10:00).
נצא במסע קולינרי שיתחיל בגן הירק ויסתיים אצלנו בצלחת. נקטוף, נשטוף, נחתוך, נבשל וגם נאכל.