חנות המשק הממוקמת בלב החווה היא סמל החיבור לערכים שלנו, באמצעות עבודה קשה ומוקפדת.
בחנות המשק תוכלו למצוא מגוון מאוצרות החווה:
סלי ירקות וגבינות מעולות שאנחנו מייצרים כאן, בחוות רום בעזרת העיזים האהובות שלנו,
שתילים וסוקולנטים שמגדלים המשתקמים שלנו ועוברים דרך ארוכה יחד איתם – החל מהאדניות הנחרטות בבית המלאכה שבשטח החווה, דרך גידול וטיפוח הצמחים בחממה השיקומית ועד לשתילה, השיוף, הצביעה, האריזה והמיון, שכולם מתבצעים על ידי חברינו המשתקמים. כאשר אתם רוכשים ממוצרי השיקום, סייעתם וחיזקתם את חברי השיקום שלנו וערכם העצמי.
עם הזמן, אנחנו מוסיפים עוד ועוד מוצרים מטעם השיקום, המתאימים כמתנות – ניתן להזמין גם בכמות גדולה!
לצד המוצרים שאנחנו מפיקים מהעושר שפרוס בפנינו כאן בחווה, חנות המשק מציעה גם פרודוקטים של יצרנים מקומיים: דבש מתוק-מתוק עליו עמלו הדבורים ממכוורת מכמנים, יין משובח מענבי יקב נטופה החרוצים ומיקב כישורית הסמוך, טחינה ושמן זית פראיים מיודפת ועוד.
רגע לפני שאתם ממשיכים הבייתה מהבילוי בחווה, עברו בחנות המשק ואספו לכם מזכרות טעימות.
א-ו’ בין השעות 09:00-15:00
כאן מזמינים שפע מהטבע
בכל חלום על חיים קרוב לטבע יש גם גן ירק. אצלנו מדובר ב-2 דונם של קסם צרוף!
הפעולה הפשוטה-לכאורה של טמינת הזרע באדמה היא מטאפורה מושלמת לכל דבר טוב ונכון בחיים: אם נכין את האדמה בצורה מיטבית ונתזמן את האירוע כיאות, נקבל תוצרת שתזין אותנו לאורך תקופה ארוכה. מתוך הראייה הזו אנחנו מגדלים את הירקות הטעימים שלנו.
במהלך שהותכם בחווה תוכלו לסייר בגן הירק ולשמוע על שיטת הגידול הייחודית שבחרנו: No Till No Dig (ללא חפירה ללא הפיכה). השיטה (וגם אנחנו) דוגלת בהימנעות מקילטור וחריש ודומה יותר לאופן שבו הירק גדל בטבע. הטרסות שלנו עשירות בפטריות, תולעים ומיקרואורגניזמים השומרים על שכבות האדמה ומקיימים אקו-סיסטם פורה ומפרה. האם זה מוכיח את עצמו? העובדה בשטח היא שעדיין לא נדרשנו להתערבות יוצאת-דופן בחלקה. על תחזוקת הגינה ואריזת הסלים אחראיים החברים ממרכז השיקום התעסוקתי שלנו, שמגיעים יום-יום לחווה כדי לעבוד ולהשתלב בחברה ובקהילה.
אנחנו מקיימים קורסים וסדנאות בגן הירק שלנו לאורך כל עונות השנה.
עזר מיטרני, גבן המחלבה המתמחה בייצור גבינות בוטיק מחלב עיזים, למד את רזי המקצוע ממיטב המורים בצרפת. עזי חבר בגילדת הגבנים העולמית "סיינט אגוזיון", זוכה פרסים עולמיים באולימפיאדת הגבינות שמתקיימת בעיר טור שבצרפת משנת 2015. כשהוא לא מייצר גבינות נפלאות בחווה, עזי מוציא את מיטב הגבנים בארץ לסדנאות מיוחדות בצרפת.
הגבינות שלנו כשרות בהשגחת רבנות משגב.
לא המצאנו כלום! בני האדם מכינים גבינה כבר קרוב ל-8000 שנה. לאורך ההיסטוריה, התפתחו מסורות שונות ושיטות שונות, אך זהות בבסיסן: הוספת מחמצת (תרבית חיידקים) טרמופילית או מזופילית (או שילוב של שתיהן) על פי סוג טכנולוגיית הגבינה, הוספת שמרים ועובשים והשהייה (החמצת החלב באופן מבוקר, דרך הקפדה על טמפרטורה וזמן). לאחר מכן הוספה של אנזים (רנט RENNET) לחלב. תוך זמן קצר החלב משנה מצב צבירה מנוזל לג'ל; זהו הגבן. לאחר חיתוכים ותהליכים שונים אנו מוציאים מתוכו את הנוזל, עד לקבלת גבינה. כמות הווריאציות של החיתוכים והטמפרטורות, של ניקוז הנוזלים ותהליכים נוספים היא אינסופית – כמוה סוגי הגבינות שניתן לייצר.
את הגבינות שלנו אנו מייצרים אך ורק מחלב של העיזים שלנו, חלב מרעה בריא ומשובח, מה שעושה אותן טעימות ואיכותיות במיוחד. הגבינות כולן נרקחות בעבודת יד, בידי גבן-אמן מומחה, עזי מיטרני. החיפוש אחר טעמים והגיוון בעבודה מוביל אותנו לחקירה מתמדת ויצירה פורה במחלבה. בסופו של דבר, הפרמטר המשמעותי ביותר לגבינה איכותית הוא איכות חומר הגלם, והמדד הטוב ביותר הוא… הטעם 🙂 מוזמנים להגיע ולנסות!
לא המצאנו כלום! בני האדם מכינים גבינה כבר קרוב ל-8000 שנה. לאורך ההיסטוריה, התפתחו מסורות שונות ושיטות שונות, אך זהות בבסיסן: הוספת מחמצת (תרבית חיידקים) טרמופילית או מזופילית (או שילוב של שתיהן) על פי סוג טכנולוגיית הגבינה, הוספת שמרים ועובשים והשהייה (החמצת החלב באופן מבוקר, דרך הקפדה על טמפרטורה וזמן). לאחר מכן הוספה של אנזים (רנט RENNET) לחלב. תוך זמן קצר החלב משנה מצב צבירה מנוזל לג'ל; זהו הגבן. לאחר חיתוכים ותהליכים שונים אנו מוציאים מתוכו את הנוזל, עד לקבלת גבינה. כמות הווריאציות של החיתוכים והטמפרטורות, של ניקוז הנוזלים ותהליכים נוספים היא אינסופית – כמוה סוגי הגבינות שניתן לייצר.
את הגבינות שלנו אנו מייצרים אך ורק מחלב של העיזים שלנו, חלב מרעה בריא ומשובח, מה שעושה אותן טעימות ואיכותיות במיוחד. הגבינות כולן נרקחות בעבודת יד, בידי גבן-אמן מומחה, עזי מיטרני. החיפוש אחר טעמים והגיוון בעבודה מוביל אותנו לחקירה מתמדת ויצירה פורה במחלבה. בסופו של דבר, הפרמטר המשמעותי ביותר לגבינה איכותית הוא איכות חומר הגלם, והמדד הטוב ביותר הוא… הטעם 🙂 מוזמנים להגיע ולנסות!
עזר מיטרני, גבן המחלבה המתמחה בייצור גבינות בוטיק מחלב עיזים, למד את רזי המקצוע ממיטב המורים בצרפת. עזי חבר בגילדת הגבנים העולמית "סיינט אגוזיון", זוכה פרסים עולמיים באולימפיאדת הגבינות שמתקיימת בעיר טור שבצרפת משנת 2015. כשהוא לא מייצר גבינות נפלאות בחווה, עזי מוציא את מיטב הגבנים בארץ לסדנאות מיוחדות בצרפת.
הגבינות שלנו כשרות בהשגחת רבנות משגב.