חוות רום - מחלבת עיזים שמחות



SCREEN

Profile

×

התראה

There is no category chosen or category doesn't contain any items

שלישי, 02 ספטמבר 2014 00:00

הסיפור שלנו

Written by 
Rate this item
(0 votes)

הסיפור שלנו הוא קודם כל הסיפור שלי – עמית רום, נולדתי בקיבוץ להב וכל ילדותי הייתי מוקף חיות. מאז שהשתחררתי מהצבא (רב סרן בחיל האוויר) חלמתי להקים חווה בגליל, 7 שנים נדדתי וחיפשתי את המקום המתאים. בשנת 1986 הגעתי להר כמון יחד עם 50 עיזים, זו הייתה ההתחלה – שכרתי דיר קטן ממשפחה ביישוב כמון ועבודה מסביב לשעון – טיפול בעיזים, מרעה, חליבה ומגוון עבודות כדי להתפרנס ממשהו...ב-1991 קיבלתי אדמה להקמת חוות עיזים ותקציב מהסוכנות היהודית לגידול עיזים כאשר את חלב העיזים מכרתי לתנובה. כעבור מספר שנים הכרתי את אשתי ישא (ישראלה) שלמזלי הרב התחברה לחלום שלי והתמסרה להגשמתו ביחד וכאשר בתנו הבכורה אלמוג נולדה החלטנו ללמוד את אמנות הכנת גבינות עיזים.

איך מייצרים גבינות?

לכל אחד תשובה אחרת לשאלה הזו - הבדואים של כמאנה (יישוב בדואי סמוך לכמון) לימדו אותנו להכין לאבנה: "מחממים חלב עד שהוא "עף" (רותח), מקררים אותו עד שאפשר להכניס אצבע ולספור עד עשר (כלומר, טמפרטורה של 40 מעלות) מוסיפים יוגורט ומכסים בשמיכה עד למחרת..." חברה ממצפה מתת לימדה אותנו להכין גבינה צ'רקסית וטכנולוג מזון ממכמנים הוסיף את הידע שלו בתחום. הכל נעשה במטבח קטנטן בבית שלמעשה היה מכולה. הסתובבנו בכל הארץ והצענו את הגבינות בחנויות טבע, שווקי איכרים – אנשים טעמו ואהבו. רצינו ללמוד עוד ולהעמיק, השתתפנו בקורס לייצור גבינות במדרשת רופין ואז החלטנו שהגיע הזמן לדבר האמיתי- נסענו לפריז ללמוד ייצור גבינות מהמומחים.

 מגשימים בכל יום את החלום

אנחנו מגשימים בכל יום את החלום שלנו. אל מול עינינו וידינו התהליך כולו – גידול העיזים, חליבה, ייצור גבינות, אריזה, שיווק והפצה. ילדינו - אלמוג, נועם, עומר ויונתן מחוברים לעשייה הזו, להגשמה הזו. אנחנו מתפרנסים ממשהו שאנחנו מאוד אוהבים. העיזים שלנו הן עיזים שמחות הן חיות וגדלות באופן הומאני, יש להן מרחב, מרעה טבעי בחורש הנפלא של הר כמון, נחלבות פעמים ביום. אנחנו מחוברים למקצב של הטבע – (הריונות בסתיו המלטות באביב) נותנים לעיזים את הזמן להרות ולהמליט ובתקופה זו לא חולבים אותן. מלבד העיזים החווה כולה שוקקת חיים עם מגוון בעלי חיים.

מחלבת הבית של השף רפי כהן 

השף רפי כהן יום אחד טעם את גבינת העיזים הצפתית שלנו, התקשר והזמין טעימות. פרשנו על השולחן את מגוון הגבינות של חוות רום. השף טבל בכל גבינה את האצבע ומאז חוות רום היא מחלבת הבית של המסעדות שלו.

מקבלים אהבה

לפני מספר שנים נגנב העדר שלנו, לחווה היה זה הפסד כספי של מאות אלפי שקלים וכמובן אובדן הפרנסה המשפחתית. בנדיבות מופלאה בני משפחה, חברים וחנויות שאיתן אנו עובדים אספו עבורנו כסף לקניית עדר חדש ולהמשך מפעל החיים שלנו בחוות רום.

נתינה לקהילה

אנחנו מרגישים ברי מזל לחיות את החלום שלנו ומתוך המקום הזה יש לנו רצון לתת לקהילה. כבר מספר שנים פועל בחוות רום מרכז לשיקום תעסוקתי אליו מגיעים בכל יום כ-30 מתמודדים בחסות משרד הביטחון ומשרד הבריאות. יחד עם עובדים סוציאליים ומדריכים שיקומיים אנו בונים תכנית שיקום תעסוקתית ומתאימים לכל מתמודד יעדים ואת סוג העבודה בחווה.

מוזמנים לטעימות בחוות רום - צרו קשר 

Read 7028 times Last modified on שני, 26 ינואר 2015 20:53
HRadmin

Quis fringilla quis cursus urna sed sed velit nunc metus condimentum. Et pretium nec magna eros id commodo ligula Phasellus Curabitur wisi. Lacus elit lorem ridiculus vitae tempus eget nibh ut risus et.

Website: www.joomlart.com
עוד בקטגוריה זו: « אודות
Login to post comments